Tlf.: 33 13 28 31

Flere billeder
på Instagram

Hvilken hånd sidder vielsesringen på?

Noget af det, vi ofte bliver spurgt om i forbindelse med valg af bryllupsringe, er, hvilken hånd man har sin vielsesring på? Det er et evigt diskuteret spørgsmål i Danmark, om ringen skal sidde på højre eller venstre hånds ringfinger.

Er det højre eller venstre hånds ringfinger?

Faktisk er valg af finger til vielsesringen et rigtig godt spørgsmål, for det er forskelligt fra land til land, hvad der er kutyme. I enkelte europæiske lande, bl.a. også i Danmark, er det tradition, at vi bærer ringen på ringfingeren på højre hånd, mens man i lande som bl.a. i Sverige, England, USA og Canada har ringen på venstre hånd.

Der er mange teorier om, hvorfor venstre eller højre hånd er den mest rigtige. Og der er for den sags skyld også mange teorier om, hvorfor det lige blev ringfingeren og ikke en af de andre fingre, ringen kom til at sidde på. Nogle mener, den kom til at sidde på den finger, fordi det er den, hvor den sidder mindst i vejen. Andre mener, at den kom til at sidde på den finger, fordi præsten tog ringen og rørte henholdsvis tommeltotten, pegefingeren og langemand med ordene: "På vegne af Faderen, Sønnen og Helligånden", og derefter satte ringen på ringfingeren.

Argumenterne for venstre hånd

Et af argumenterne for venstre hånd er, at en gammel myte foreskriver, at der findes en særlig kærlighedsåre, kaldet vena amoris, der løber direkte fra hjertet ned i venstre hånds ringfinger. Ved at bære vielsesringen på den venstre ringfinger markerer man dermed den direkte vej fra hjertet.

Argumenterne for højre hånd

Dem der argumenterer for, at højre hånd er den mest rigtige, henviser typisk til, at den højre hånd er den, der traditionelt bruges til at aflægge løfter med. Når man bliver gift aflægger man et løfte om evig troskab og om at elske hinanden i både medgang og modgang. Ved en kirkelig vielse foregår det for eksempel ved, at brud og brudgom afgiver ægteskabsløftet ved at give hinanden hånden.

I sidste ende op til brudeparret

Man kan lede længe efter et svar og få mange gode argumenter for, hvorfor den ene eller anden hånd skulle være den mest rigtige. Konklusionen bliver i sidste ende, at der ikke er et endegyldigt svar på spørgsmålet. Det er faktisk helt op til brudeparret på hvilken hånd og finger, de vil bære deres vielsesringe.

Når det så er sagt, så er det meget individuelt, hvad brudepar gør i dag. De fleste kvinder vælger at sætte vielsesringen sammen med forlovelsesringen og bære begge ringe på samme finger og oftest på venstre hånds ringfinger. For mændene er det lidt mere individuelt om de vælger venstre eller højre hånd. Nogle mænd har det bedst med at have ringen på venstre, så de har højre hånd fri. Andre vælger at have den på højre, så der er ligevægt mellem ur og ring.

Se eksempler og læs mere om vores vielsesringe

Kontakt os
Skriv venligst dit navn
Dit telefonnummer skal indeholde 8 tal Skriv venligst dit telefonnummer Skriv venligst et telefonnummer
Skriv venligst din email